Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdsatsning på livsmedelsturism till länet

I dag börjar Smaklustmässan i Tantolunden i Stockholm. Mathantverkare från Jämtland och Härjedalen samt Jämtland Härjedalen turism finns på plats.

Annons

Under en tid har fem livsmedelsproducenter i länet agerat piloter i ett samarbete med JH turism. Det handlar om att lyfta fram mathantverket så att det blir mer tillgängligt och attraktiv för besökarna.

– Var och en av de fem piloterna har tagit fram och testat två bokningsbara turismprodukter var. Om ungefär en månad kommer det att finnas tillgängliga på jamtland.se, säger Mats forslund, vd på JH turism.

Som ett led i samarbetet finns därför JH turism med i Jämtlandspaviljongen under Smaklustmässan.

– Mathantverket i länet är viktigt för turismnäringen och det kommer att synas mer och mer. Då känns det naturligt att vi finns med på mässan, säger Mats Forslund.

Pilotproducenterna är Fia Gulliksson, Gert Andersson Raftsjöhöjdens gårdsmejeri, Linda Forss Fjällbete, Peter Mosten Sav samt Ragunda chokladfabrik.

– Vi vet att besökare som kommer till länet vill lära sig något. Piloterna kan livsmedelsproduktion och vi kan paketering och marknadsföring, säger Mats Forslund.

Ett exempel på en turismprodukt som testats är att besökarna på Ragunda chokladfabrik kan gå kurs i att göra choklad, ett annat exempel är att vara med och se hur det fungerar på ett gårdsmejeri, med allt från djurskötsel till livsmedelsproduktion.

Mässan pågår till på söndag.

Annons