Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård debatt om vård i privat regi

Alliansens kritik mot Vänsterpartiet var massiv under gårdagens fullmäktigemöte i Östersund. Det handlade om partiets ändrade linje kring privatisering av äldrevården.

Annons

De borgerliga allianspartierna i Östersund gick till hårt angrepp mot majoritetens förslag till budget under gårdagens kommunfullmäktige. Men debatten kom också att handla om Vänsterpartiets roll i den styrande majoriteten.

Fullmäktigeledamoten Stefan Konradsson (V) ansattes hårt av flera allianspolitiker och saken gällde det faktum att Vänstern ändrat linje i frågan om hur stor del av äldreomsorgen som ska få drivas i privat regi.

Tidigare var Vänsterpartiets linje max 25 procent medan partiet nu – när kommunen står inför stora besparingar – går med på ytterligare 5 procent. Många allianspolitiker ser i och för sig positivt på ytterligare initiativ till privatiseringar men tog ändå tillfället i akt att ifrågasätta Vänstern.

– Vi valde mellan pest eller kolera, sade Stefan Konradsson (V) som svar på en fråga.

Han tillade också att det faktiskt hade varit värre att släppa fram borgarna till makten än att överge 25-procentsgränsen.

Mer läsning

Annons