Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här stökas för Bygglov

/
  • Det är mycket spring i dörrarna när TV4:s bygglov spelar in i Östersund. Det tar fyra dagar att få ordning på renoveringsobjektet. Foto: Håkan Luthman

Det är inne i köket på en stor röd kåk vid Remonthagen. Här har teamet från TV4:s Bygglov ställt upp sin trailer under fyra dagar för att totalt renovera... javadå, Mija Kinning, ”hjärnan” i Bygglovsgänget?

Annons

– Vi har gjort en hel ovanvåning.

Hur kommer det sig att ni valde det här huset?

För att den här familjen verkligen behöver hjälp. Det här huset är ett riktigt renoveringsobjekt. Det är en småbarnsfamilj som behöver få plats.

Mija Kinning förklarar hur arbetet med Bygglov går till. Allt följer ett givet mönster och alla känner sina roller och trivs.

– Jag står för husets utseende och design och sedan bollar jag idéer med Matte. Willy är Mattes radarpartner, säger Mija Kinning som från början är scenograf och då jobbar med att plocka ihop miljöer till filminspelningar.

Något hon säger sig ha nytta även när hon kuskar land och rike runt och bygger om hemma hos folk.

– Den stora utmaningen är att försöka hitta karaktären hos familjen och sedan få med det i det vi gör, säger hon. Ett avsnitt går snabbt i teverutan.

Men bakom alla snabba klipp ligger stenhårt arbete.

– Jag, Willy och Matte jobbar 16 timmar om dagen. Dessutom har vi hjälp från lokala byggarbetare. Utan dem skulle det aldrig gå, säger hon.

När kommer det här avsnittet att sändas?

– Precis i början på nästa år.

Annons