Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han smög sig på seger i poker-DM

/
  • Över nio timmar spelade Anders Lindström Texas hold'em no limit mellan lördagskväll och natten mot söndag. Efter att ha pimplat i sig flera koppar kaffe vann han distriktsmästerskapet halv fem på söndagsmorgonen.

Efter mycket tålamod och många koppar kaffe vann Limpan72, eller närmare bestämt Anders Lindström, distriktsmästerskapet i onlinepoker under söndagsmorgonen.

Annons

– Jag sade till min son innan jag satte mig framför datorn att nu ska jag visa vem som är bäst i Jämtland, säger Anders Lindström som bor i Östersund.

Och efter flera veckors kvalspel gjorde över två tusen personer under lördagskvällen upp om förstaplatserna i distriktsmästerskapen. Enligt Svenska spel är det rekord. I Jämtland deltog cirka 40 spelare.

Anders Lindström må ha varit kaxig inför sonen, men när han var klar för finalbordet och det var 10 spelare kvar trodde Anders inte att han skulle orka ända fram.

– Spelen är mer långsamma än vad jag är van vid och det krävde en hel del tålamod. Men när vi bara var tio kvar kände jag att det nog kunde gå och jag fick ny energi, säger han.

Strategin inför finalen var att smyga sig till finalbordet och enligt Anders Lindström låg han sist ända fram till finalbordet då han vann två potter på raken. Då vände spelet.

– Jag är i vanliga fall en väldigt ödmjuk person så att gå in i tävlingen och kaxigt säga att jag är bäst var inte likt mig. Kul att jag fick rätt, säger Anders Lindström.

I och med att han vann DM är han direktkvalificerad till SM i november.

Mer läsning

Annons