Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halva Frösöbron stängs av för renovering i sommar

/
  • Renoveringen av Frösöbron kommer att kosta drygt 20 miljoner och pågå fram till och med nästa sommar. Under vissa perioder kommer delar av bron därför vara avstängd.Foto: Henrik Flygare

I maj påbörjas upprustningen av Frösöbron. Östersunds kommun räknar med en renoveringskostnad på 22,5 miljoner kronor och arbetet beräknas vara klart först i slutet av nästa sommar.

Annons

Redan för två år sedan fanns planer på att renovera Frösöbron. Potthål i vägbanan har gjort att fukt börjat tränga in i brokonstruktionen, men Östersunds kommun sköt fram underhållet av ekonomiska skäl.

Men i sommar och även nästa sommar ska alltså bron rustas upp.

Det handlar om en investering på lite drygt 20 miljoner kronor.

– Vi har budgeterat för 22,5 miljoner kronor och då vi också ska byta vägbelysningen, men det ingår inte i entreprenaden utan det sköter kommunen själv, säger Bertil Danielsson, chef på trafik- och parkförvaltningen på Östersunds kommun.

I maj ska renoveringsarbetet av den södra halvan av bron påbörjas. Vägbeläggning ska bytas, skyddsbetong och isolering ska rivas och bytas ut mot nytt.

Arbetet innebär att uppfartsrampen längs Vallaleden, mot flyget, kommer att vara avstängd under hela sommaren. Detsamma gäller nerfarten från bron mot Strandgatan.

– Upprustningen ska börja nu i maj och pågå till sista veckan i juli eller, beroende på hur skadad konstruktionen är, fram till mitten av augusti.

Enligt Bertil Danielsson finns det inget som tyder på att det är några allvarliga skador.

Nästa sommar kommer den norra delen av Frösöbron få samma ansiktslyftning.

Annons