Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där

/
  • Magdalena Gerger med rötterna i Jämtland är ny vd i Systembolaget. Foto: scanpix

Magdalena Gerger som i maj kommer att tillträda som vd för Systembolaget.

Annons

Du kommer ursprungligen från Frösön, besöker du ofta dina hemtrakter?

– Jag försöker besöka Frösön och Östersund så ofta jag kan för jag har många vänner kvar i Östersund och de besöker mig här i Stockholm också. På sportlovet kommer jag att åka till Frösön och även passa på att åka skidor i Bydalen. Mina hemtrakter kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta.

Hur känns det att bli vd för Systembolaget och efterträda Anitra Steen?

– Det har varit en lång process och jag fick inte reda på det förrän i torsdags att jobbet var mitt. Nu har det börjat sjunka in och jag har landat. Det känns hur bra som helst.

Varför sökte du jobbet?

– Jag tycker att det är välskött och välre nomme rat företag som jag som yrkeskvinna och kund har beundrat. De har med nya grepp förbättra t både i butik och p å andra plan.

Har du något nytt som du vill genomföra som nytillträdd vd?

– Först vill jag sätta mig in i bolaget och lära känna mina medarbetare eftersom allt är nytt för mig. Systembolaget tar ett stort socialt ansvar som jag skulle vilja uppmärksamma ännu mer och stärka stödet för monopolet.

Har du någon favoritdryck från Systembolaget?

– Jag älskar att laga mat och jag väljer dryck som passar till maten. Jag har inget favoritvin och gillar både rött och vitt. Det beror på vad jag äter, är maten lite salt kan jag även dricka öl till middag.

Annons