Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H&M hett företag för unga akademiker

/

H&M är ett av de företag som är hetast bland unga akademiker, enligt Universums Karriärbarometer. Anna von der Burg, HR-chef på H&M Sverige, berättar om varför hon tror att företaget topplacerar.

Annons

- Vi arbetar hela tiden med utveckling, både för individen och teamet. Vartefter man växer i företaget fyller vi på med internutbildning och inom till exempel personalvård arbetar vi förebyggande med friskvårdsbidrag och hälsocoacher.

Vad är det viktigaste för att vara en attraktiv arbetsplats?

- H&M är ett stort och tryggt företag som erbjuder olika karriärmöjligheter både på lokal och internationell nivå. Det händer mycket och möjligheterna som individ att påverka är stora.

På en så stor arbetsplats som H&M är finns det mängder av olika typer av jobb, från butikssäljare, ekonomer på olika nivåer, designer till inköpsassistent. Och enligt Anna von der Burg måste man inte börja på en topplacering för att kunna ta sig vidare inom företaget.

- Vi ser det som en stor merit och nästan en förutsättning att börja arbeta i butik. Det finns en mängd olika utvecklingsmöjligheter både på bredden och höjden, till exempel butikschef, visual merchandiser eller inköpsassistent.

Vilka egenskaper vill ni helst se hos era medarbetare?

- Att man gillar hårt arbete, är en teamworker, försäljningsinriktad, ansvarstagande och har initiativförmåga.

Bästa tipset för att få jobb och sedan kunna göra karriär hos er?

- Att man så tidigt som möjligt visar intresse för H&M, till exempel söker arbete i butik vid sidan av sina studier.

MARIA GUNNARSSON/Nyhetsbyrån NA Media

Mer läsning

Annons