Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gumabon slutar som vd på Milko

Erik Gumabon slutar som vd på Milko. Rekryteringsarbetet efter en ny vd har redan börjat och bolaget hoppas kunna presentera ett nytt namn i oktober.

Annons

Erik Gumabon har varit vd på Milko i snart två år men nu är det klart att han slutar och istället blir vd och koncernchef på Hemtex.

– Det är inte så stora skillnader mellan mjölk och frottéhanddukar. Det handlar om kostnader och försäljning, säger Erik Gumabon.

Utmaningen på Hemtex var för spännande för att tacka nej till tycker han, men bakom beslutet finns också personliga skäl.

– Jag kommer från västkusten och det här innebär att jag och familjen kan flytta tillbaka dit, säger Erik Gumabon.

Han är nöjd med sitt arbete vid Milko men tycker inte att det går känna sig klar med jobbet.

– Det är trist att världsmarknadsbilden ser ut som den gör för mjölkproducenterna och det är svårt att lämna Milko i dessa tider. Det finns mycket kvar att göra och det kommer att bli tufft. Men strategiplanen som vi har ligger kvar, det känns bra.

Erik Gumabon kommer dock att arbeta kvar på Milko några månader till.

– Styrelsen och jag ska komma fram till när jag ska lämna men det kan bli runt årsskiftet, säger han.

– Erik är betydelsefull för Milko. Han har gjort en rejäl omställning och tagit ett ordentligt grepp om marknaden och stärkt varumärket, med bland annat satsningarna på närproducerat och landskapsmjölken. Jag kan bara tacka honom för ett bra jobb och önska honom lycka till, säger Per Åsling, (C), styrelseordförande.

Arbetet att hitta en ersättare ha börjat och Per Åsling tror att styrelsen redan under kommande månad kan komma med ett nytt namn. Den nya vd:n ska ta över där Gumabon slutat.

– Vi fortsätter satsningarna med att följa upp profileringen av Milko som en regional livsmedelsproducent. Investeringarna på ysteriet i Östersund, en satsning på 12 miljoner kronor, forstätter under hösten, säger Per Åsling.

Annons