Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt ljus för Tallbackens villaområde i Östersund

Efter många turer och överklaganden är detaljplanen för Tallbacken, Stadsdel norr, nu klubbad av miljö- och samhällsnämnden i Östersunds kommun. Men det blev votering.

Annons
I somras antogs detaljplanen om Tallbacken på Stadsdel norr av miljö- och samhällsnämndens ordförande Göte Murén, s. Detta efter att nämnden tidigare bestämt att han skulle fatta det slutgiltiga beslutet, efter att några ändringar gjorts om den omdiskuterade takhöjden samt väglutning.
Men i slutet av september blev det ett snöpligt bakslag i regeringen som upphävde detaljplanen, som LT tidigare skrivit om. I går var planen uppe på nämndens sammanträde för beslut igen.
Efter votering blev det på onsdagen ändå ett ja till detaljplanen. De borgerliga partierna var emot ett godkännande av planen men voteringen med fem röster emot och sex röster för, avgjorde processen.
Detaljplanen vinner laga kraft om tre veckor.
Nämnden klubbade också igenom att samhällsbyggnadskontoret får i uppdrag att upprätta ett förslag till ny detaljplan för Läkarboken 5, området där gamla Mittuniversitetet ligger. Det är GE real estate som äger fastigheten som vill få en ny plan upprättad. Fastigheten betecknas nu som allmänt ändamål men fastighetsägare vill ha det kompletterat med användningen kontor och restaurang. De vill också att byggrätt ska medges i den sydöstra delen av fastigheten.
Ge real estate har också ansökt om en detaljplaneändring för nuvarande polishuset i Östersund eftersom myndigheten flyttar under våren/sommaren 2009. Syftet är att skapa möjligheter till en blandad användning av fastigheten som till exempel kontor, utbildning, vård, bostäder, hantverk och mindre butiker.
Miljö- och samhällsnämnden beslutade att samhällsbyggnad ska upprätta förslag till ny detaljplan.
Annons