Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra förslag på placering av multiarena

Nu är snart utredningen om en multiarena klar och den pekar ut fyra olika placeringar i Östersund. Bygget beräknas kosta 400 miljoner kronor och ska – om kommunpolitikerna är överens nu till sommaren – att byggas etappvis.

Annons

Östersunds kommun har sedan årsskiftet utrett var en eventuell ny multiarena ska kunna byggas och vad det kommer att kosta. Snart är utredningen klar och i går fick företrädare för idrotten ta del av de första resultaten.

Utredningen visar på fyra olika placeringar:

Alternativ 1 – Stadsdel norr, bortanför Jämtkraft Arena

Alternativ 2 – Nedanför Litsvägen

Alternativ 3 – Skidstadion, KV Slakteriet

Alternativ 4 – Campus

Tanken är att flera idrotter ska kunna samsas i arenan och det är framförallt issporter, gymnastik och basket som ska prioriteras har en tidigare utredning kommit fram till.

Nu kommer en referensgrupp från idrotten att sätta sig ner och bedöma placeringsförslagen där de ska ta med aspekter som bland annat hur idrotterna ska kunna samnyttja arenan och hur möjligheterna för parkering ser ut.

Prislappen för den eventuella arenan kanske avskräcker i dessa finanskristider: mellan 350 och 400 miljoner kronor. Redan för 2010 är det avsatt 100 miljoner kronor för bygget vilket betyder att det kommer, om igångsättningsbeslut fattas, att byggas i etapper.

I juni kommer politikerna i Östersunds kommun först fatta beslut om kommunen verkligen ska göra en arenasatsning. Om det blir klartecken är nästa fråga vart arenan ska placeras och slutligen vilka idrotter som ska prioriteras.

Slutrapporten om multiarenan kommer att vara klar om ett par veckor.

Mer läsning

Annons