Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös med 218 dansare

/
  • A-hallens golv gungade av energiska dansare, glädje, och hejarop när 218 dansare tävlade i Östersunds sporthall i lördags.Foto: Ulrika Andersson

Det är inget ovanligt att Dawes i Östersund arrangerar danstävling för klubben. De åker också bort på tävlingar. Men i helgen ordnade dansinstitutet en tävling för klubbar från andra platser i landet.

Annons

Det var fullt ös i sporthallen i Östersund på lördagen. 218 dansare från nio klubbar hade kommit till Östersund från bland annat Västerås, Söderhamn och Sundsvall.

– Dawes är medlem i Sveriges danspedagogers riksförbund och nu har det blivit vår tur att hålla den här tävlingen, säger Andrea Törnblom Forslund, som driver Dawes.

Disco och Street är det som dansas och det är både grupp-, singel- och partävlingar som gäller.

Hanna Fjellström och Hanna Magnusson, Dawes, har tävlat i par i två år. Båda har dansat i fem år.

– Det är ett fritt program och vi vet inte vad det blir för låt förrän det sätter igång och vi ska dansa, säger Hanna Fjellström.

Då ska de dansa i en och en halv minut.

– När man är klar kommer man oftast inte ihåg vilken låt vi dansat till. Man har bara programmet och takten i huvudet, säger Hanna Magnusson.

Julia Månsson har skrivit på sin hand vilka hålltider hon har att rätta sig efter. Hon tävlar i disco.

– Jag är väldigt nervös när jag ska tävla. Men nervositeten påverkar mig på ett bra sätt, jag blir mer koncentrerad, säger Julia Månsson.

Annons