Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösöns enda hockeyrink har ingen is

/
  • – Det borde väl gå att spola upp isen på rinken när kommunen ändå spolar skridskobanan bredvid, säger Ulf Olsson från Frösön. Foto: Jan Andersson

På Lövsta finns Frösöns enda ishockeyrink, men den har inte haft någon is på flera år. Istället drar hockeyintresserade ungdomar målburarna till Lövstas stora skridskobana, där familjer samtidigt åker omkring med små barn.

Annons

– Jag kan inte förstå varför det ska vara så svårt för kommunen att spola upp rinken på Lövsta, när man ändå gör is på skridskobanan bredvid, säger Ulf Olsson, som sommartid är driftansvarig på Lövsta aktivitetscentrum.

Han tycker att det inte skulle ta så lång tid för kommunens anställda att spola upp en bra is på rinken, särskilt en sådan vinter som vi har i år.

– Det finns enormt många grabbar och tjejer som vill träna ishockey. Med tanke på det, är det märkligt att det bara finns en enda hockeyrink på hela Frösön, en rink som dessutom inte går att använda.

Olsson säger också att det är i närmast omöjligt att få träningstider Östersunds ishall, vilket gör behovet av en riktig rink på Frösön ännu större.

Han pekar också på att det finns en säkerhetsrisk med att hockeyintresserade ungdomar tar målen från rinken och placera dem bland barnfamiljer som utnyttjar Lövstas stora skridskobana.

– Det är inte meningen att små barn ska behöva riskera att få en puck på sig när de är ute och lär sig åka skriskor.

Enligt Ulf Olsson så har Vallaskolan hört av sig och vill att rinken ska monteras ner på Lövsta och sättas upp vid Vallaskolan i stället.

– Den idén gillar jag inte, det är bättre att rinken får vara kvar här, fast med is.

Leif Een är vaktmästare på fritidsförvaltningen. Han säger att det finns två anledningar till att inte det finns is på Lövstas rink, personalbrist och bristen på pengar.

– Vi har tre skridskobanor att sköta om med lite personal. Det är Odenvallen, Sportfältet och Lövsta. Den här vintern har det varit extremt svårt att få till bra is på grund av det kyliga vädret, som gör att isen spricker. Därför har vi inte hunnit med att göra is på Lövstas hockeyrink.

Men Leif Een säger att det kommer att bli is på rinken om någon eller några veckor.

Mer läsning

Annons