Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frivilligarbetare slutar när Eva slutar

/
  • Ulla Frost, Anders Brolén, Anna-Lena Larsson och Sixten Burenius är några av Gamla kyrkans alla frivilligarbetare. De har i många år ideellt ställt upp och tagit hand om ungdomar på fredagskvällar i Östersund.Foto: Birgitte Meidell Roald

Turbulensen fortsätter i Gamla kyrkan i Östersund. Nu tänker även frivilligarbetarna som håller kyrkan öppen för ungdomar på fredagskvällar hoppa av.
– Om Eva Jemn kommer tillbaka fortsätter vi, säger Sixten Bjurebring.

Annons

Länstidningen har tidigare skrivit om prästen Eva Jemn som sagt upp sig från sin tjänst på grund av omorganisationer, och bestämt sig för att flytta från länet. Detta har väckt starka reaktioner bland många. När frivilligarbetarna nu försvinner riskerar Gamla kyrkan att stå utan personal under fredagskvällarna.

– När man jobbar i ett team är det viktigt att man trivs tillsammans, säger Sixten Bjurebring som ställt upp i kyrkan nästan varje fredag i drygt 15 år.

När prästen Eva Jemn försvinner är det många av frivilligarbetarna som känner att de skulle sakna henne för mycket för att orka fortsätta. Ulla Frost menar att personkemin måste stämma i en sådan sammansvetsad grupp.

– Jag skulle inte kunna tänka mig att börja med en ny arbetsledare, säger Ulla Frost.

Det rör sig enligt Sixten Bjurebring om ett tjugotal frivilligarbetare som bestämt sig för att inte längre hjälpa till med Gamla kyrkans verksamhet på fredagskvällarna. De tänker sluta samtidigt som Eva slutar. Men att det har varit många bra år tillsammans med ungdomarna är de alla eniga om.

– Det har varit en givande tid, att möta alla fina ungdomar, säger Sixten Bjurebring.

Kyrkoherde Gunnar Prytz säger att församlingen nu arbetar för att hitta ny personal och frivilliga som kan fortsätta arbetet i kyrkan på fredagskvällarna.

Annons