Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friande dom för sexåtalad lärare

En gymnasielärare som åtalats för att ha tilltvingat sig sex av en elev mot löfte om högre betyg frias även av hovrätten för nedre Norrland.

Annons
En manlig gymnasieelev avslöjade för skolans kurator att han hade ett sexuellt förhållande med en manlig lärare på skolan. Eleven berättade att läraren sagt till honom att han riskerade att få underkänt betyg i ett ämne, men att han skulle få godkänt betyg om han hade oralsex med läraren. Det ska också ha skett i lärarens bostad.
Lärarens försvar har i rättegången i Östersunds tingsrätt och i hovrätten tagit fram bevisning för att det sexuella umgänget inte ägt rum vid den tidpunkt som eleven påstått. Lärarens hustru befann sig då i bostaden hemma med ett influensasjukt barn. Läraren hade också lektion vid tidpunkten och det finns också logguppgifter i skolans datasystem som visat att läraren varit inloggad i sin dator på skolan under den aktuella eftermiddagen.
Hovrätten konstaterar i sin dom att elevens berättelse framstår som trovärdig, men att det finns tvivel för att gärningen ägt rum i lärarens bostad vid den tidpunkt som eleven angett och därför ogillas åtalet.
Annons