Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens skoltavla finns på Lillsjöskolan

/

För en vecka sedan fick Lillsjöskolans klass 4a en ny skoltavla till klassrummet. Denna skoltavla kallas Smartboard som också testas på tio andra skolor i Östersund.

Annons
– Genom att använda denna tavla i stället för en vanlig whiteboard fokuserar eleverna bättre och tycker det är spännande, säger Christina Lanner, rektor på Lillsjöskolan.
Den nya tavlan har bildskärm, tangentbord, mus och ljud, allt kopplat till en dator vid sidan om som med hjälp av en projektor visar databilden direkt på Smartboarden. Genom detta kan läraren Bength Göransson spara sina anteckningar på tavlan och skicka till eventuella elever som varit frånvarande denna dag.
– Det är alltid färskt kartmaterial i form av 3D kartor vilket gör att jag kan vrida och vända som jag vill, säger klassföreståndaren Bength Göransson.
Genom att ta upp en av de olika medföljande pennorna och röra vid den tryckkänsliga bildskärmen bildas den text du har avsett att skriva, eller den bild du vill rita vilket gör att den används som en vanlig whiteboard. Utöver detta finns det andra olika funktioner som tärningar och gradskivor som kan mäta olika vinklar.
– Det känns som man äntligen befinner sig i nutiden och att det är ett steg i rätt riktning, säger Bength Göransson.
Annons