Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt ökad arbetslöshet men det finns jobb också

164 fler arbetslösa personer registrerades i Jämtland under januari jämfört med året innan.

Annons

Samtidigt minskar antalet nyanmälda jobb, konstaterar arbetsförmedlingen i en ny sammanställning över läget på arbetsmarknaden.
– Arbetslösheten domineras av de som ännu inte kommit in på arbetsmarknaden, och av deltider samt tillfälliga arbeten som inte förlängs. Hela tiden sker det dock en omsättning till jobb, även om det inte syns så tydligt i statistiken, säger Christina Storm-Wiklander, arbetsförmedlingschef i Östersund.
Antal nyanmälda lediga platser i januari månad uppgick till 345 platser vilket är 245 färre jämfört med motsvarande tid för ett år sedan.
Jobb inom finans/uppdrag, personliga tjänster/kultur, verkstad och övrig tillverkning står för den största minskningen av lediga jobb.
Arbetslösheten för både män och kvinnor i Jämtlands län var vid månadsskiftet 3 105 personer. Det är 579 fler än vid motsvarande tid för ett år sedan.
Samtidigt sysselsattes 3 060 personer i olika stödprogram.
2 099 personer av de personer som var inskrivna vid arbetsförmedlingen har en deltidsanställning eller tillfällig timanställning, vilket är 557 personer färre än för ett år sedan.
Men det går att få jobb också.
Under januari påbörjade 800 personer av de inskrivna vid Arbetsförmedlingen i Jämtland någon form av arbete. Det är knappt 20 procent färre än vid motsvarande tid förra året.

Annons