Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första mötet för Region Mittsverige

Nu formeras arbetet inför ett bildande av Region Mittsverige. I tisdags hade föreningen sin första stämma.

Annons

I tisdags hade styrelsen för Föreningen för bildandet av Region Mittsverige sin första stämma. Under den inledande stämman valdes en ordinarie styrelse för Föreningen för bildandet av Region Mittsverige, Robert Uitto blev ordförande i föreningens styrelse.

Regeringen beslutade i förra veckan att regionbildning för Region Mittsverige sannolikt blir aktuell först 2015. Föreningen kommer nu att skicka sin ansökan om regionbildning till Kammarkollegiet för behandling.

Föreningen har gjort en handlingsplan för tiden fram till 2010. Först ska det göras en kartläggning av nuläget sedan vision och mål för regionen samt organisation. Flera arbetsgrupper ska också starta inför regionbildandet. Arbetsgrupperna kommer att arbeta med ekonomi, organisation, hälso- och sjukvård, infrastruktur, samt besöksnäring och kultur.

I dag är medlemmarna Jämtlands läns landsting, kommunerna i Jämtlands län, Sundsvall, Ånge och Nordanstigs kommun. Men föreningen håller öppen dörr i fall fler angränsande kommuner skulle vara intresserade.

Mer läsning

Annons