Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte stjäla ur bil med hjälp av ett sopskaft

Med ett sopskaft ska den 26-årige mannen ha krossat sidorutan på en personbil i ett försök att stjäla ur den. Nu åtalas mannen vid Östersunds tingsrätt för försök till stöld och skadegörelse samt flera fall av ringa narkotikabrott.

Annons

Vid två tillfällen i början av 2009 ertappades den misstänkte mannen, i Östersunds kommun, med att ha brukat amfetamin, cannabis samt ett medicinskt ångestdämpande preparat som även klassas som narkotika. När 26-åringen togs in till polisstationen i Östersund, vid en av händelserna, påträffades även två tabletter på mannen som klassas som narkotika.

I slutet av september i år misstänks den åtalade för skadegörelse och försök till stöld när han med hjälp av ett sopskaft krossat en sidoruta på en personbil i centrala Östersund. Ägaren till personbilen blev vittne till händelsen och polisen påträffade även glassplitter på den misstänkte mannens rock.

Den åtalade mannen är skriven i ett samhälle i Krokoms kommun.

Åklagaren gör även anspråk på en ersättning på 500 kronor för att täcka kostnader av skadegörelsen på bilen till dess ägare.

Mer läsning

Annons