Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försiktig optimism hos Wipro – rekrytering av personal pågår

/
  • Konjunkturen vänder för cylinderfabriken i Torvalla. ”Vi har naturligtvis känt av lågkonjunkturen, men vi har nu tagit tillbaka nästan alla 14 som vi varslade”, säger platschefen Barry Smith. Foto: Håkan Luthman
  • Den nya verksamheten invigdes  i torsdags av den indiska ledningen.Foto: Håkan Luthman

Konjunkturen verkar vända. Cylinderfabriken Wipro i Torvalla har återanställt nästan alla som varslades tidigare i år och nya kunder är på väg in.

– Vi är försiktigt optimistiska, säger platschefen Barry Smith.

Annons

På torsdagen kom den indiska ledningen till cylinderfabriken Wipro i Torvalla för att inviga den nya verksamheten.

Fast ny och ny; redan i våras var den nya fabriken utbyggd från 3500 till 9000 kvadratmeter och det finns en tomt intill på ytterligare 11 000 kvadratmeter som skulle kunna användas om eller när Wipro expanderar.

Klart är att koncernledningen är nöjd med verksamheten i Torvalla där i dag 66 anställda tillverkar cylindrar för bland annat lastbilar, truckar och grävmaskiner.

– Satsningen på Wipro i Torvalla är långsiktig. På den punkten är ledningen glasklar, säger platschefen Barry Smith.

Och att Wipro börjar märka att konjunktursvackan vänt märks inte minst på att flera av de som tidigare i år varslades, nu är tillbaka på fabriken igen.

– Vi har naturligtvis känt av lågkonjunkturen, men vi har nu tagit tillbaka nästan alla 14 som vi varslade, säger Barry Smith.

Dessutom har företaget lyckats hitta flera nya kunder – ett hårt arbete som tagit upp mot två år att lyckas med, enligt Smith.

– Vi håller på att rekrytera lite personal just nu. En underhållstekniker och ett antal personer till.

Mer läsning

Annons