Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Församlingshemmets julfirande lockade många

/
  • Anette Hermansson häller upp glöggen åt Anette Danielsson under julfirandet på församlingsgården i Östersund på julafton. Foto: Ulrika Andersson

Julfirandet i församlingsgården i Östersund fortsätter att vara välbesökt och 80 personer hade anmält sig till arrangemanget på julafton.

Annons

Gemenskapen började med bön i kyrkan och fortsatte med glögg och pepparkakor samt julbord under eftermiddagen.

– Vi körde igång med förberedelserna klockan sju på julaftonsmorgonen, säger Anette Hermansson, församlingspedagog i Odensalakyrkan vars personal ansvarar för årets arrangemang.

Tillsammans med Eva Wikström och Maria Hemmingsson ställde Anette i ordning ett julbord med traditionella rätter där ingenting saknades.

– Man känner att det här blir så uppmärksammat av de som kommer hit. Mitt eget julfirande kommer efter klockan 18.00, fortsätter Anette Hermansson.

Det finns tecken på att fler män än kvinnor är ensamma under julen. Medan singelkvinnor firar jul med sina vänner, så är singelmännen oftare ensamma, skriver tidningen Metro.

Enligt en undersökning från dejtingsajten Match.com är dubbelt så många singelmän som singelkvinnor ensamma under julen.

– Det är tredje året vi gör undersökningen och det är alltid fler män som är ensamma. Det kan bero på att singelkvinnor är bättre på att fråga vänner och bekanta om de får fira jul med dem. Män är inte lika öppna med att de är ensamma, säger Hanna Makowsky Bergholm, marknadsdirektör på Match.com till Metro.

Mer läsning

Annons