Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlustaffär för Cirkus Scott men Bronett nöjd med besöket

/
  • Robert Bronett har fått överväldigande bra respons efter föreställningarna i Östersund. Foto: Lars-Eje Lyrefelt

Helgens föreställningar med Cirkus Scott på Jämtkraft Arena lämnade blandade resultat. Responsen från publiken var enligt Robert Bronett överväldigande. Ekonomiskt gick det desto sämre.

– Men jag kom inte till Östersund för att göra någon vinst, säger Bronett själv.

Annons

Förhoppningen var att totalt cirka 10 000 åskådare skulle besöka de fem Cirkus Scott-föreställningar som hölls på Jämtkraft Arena under den gångna helgen.

Uselt väder gjorde att slutsiffran i stället hamnade på mellan 4 000 och 4 500 åskådare.

– För mig personligen och för mitt företag har det varit en ren förlustaffär att hålla dessa föreställningar. Vi har helt klart gått back, säger Cirkus Scotts direktör Robert Bronett.

– Men samtidigt sa jag redan före vi satte upp föreställningarna att jag inte åkte till Östersund för att göra några pengar. Som affärsidé är det egentligen katastrofalt att lägga en show med en massa världsartister över en enstaka helg på en ort i Norrlands inland.

Från de som besökte föreställningarna har dock responsen, enligt Robert Bronett, varit överväldigande.

– Jag har fått så mycket positiva kommentarer från publiken som var där. Det har känts otroligt uppskattat att uppträda i Östersund, säger Robert Bronett som nu lutar åt att återuppliva Cirkus Scott också för en längre turné.

– Det har varit väldigt emotionellt för mig att åter göra föreställningar. Den här helgen har gett mig blodad tand och nu funderar jag på att turnera med Scott nästa sommar – det har inte funnits på kartan tidigare.

Har vädret och publikbristen skrämt bort dig från att göra ett återbesök i Östersund då?

– Nej, tvärtom! Östersundspubliken har varit fantastisk, jag lovar att komma tillbaka, säger Bronett.

Annons