Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandlingarna om Domus personal klara

Nu är resultatet klart för de 16 varslade från Domus.
De fackliga förhandlingarna resulterade i att en lösning togs fram för alla berörda.

Annons
- Ingen behöver gå mot sin vilja och det känns skönt, säger informationschef Kjell Edlundh.
Som LT tidigare har berättat så för Mittpunktens, i folkmun Domus, minskning av verksamheten med sig att flera ur personalen varslats för uppsägning. Nu är de fackliga förhandlingarna avslutade. Av de 16 medarbetare som varslades så kommer fyra personer att omplaceras på en annan av Konsum Nords enheter i Östersund. Två personer har själva sagt upp sig för att de hittat andra jobb och med de övriga tio har Konsum Nord träffat en överenskommelse om att sluta. Enligt informationschef Kjell Edlundh handlar överenskommelsen om stöd och hjälp i olika former för att hitta ny anställning.
- Det känns jättebra att ingen av de som varit varslade behöver gå hem mot sin vilja, säger han.
Coop Sverige gick i går ut med ett besparingspaket som innebär att 1000 heltidstjänster försvinner. Totalt ska en och en halv miljard kronor sparas innan 2011. Hårdast drabbas stormarknaderna Forum och Bygg. Coop Sverige har i dag 8 300 anställda.
Neddragningarna kommer inte att beröra verksamheten i Jämtland eftersom den finns under Konsum Nords styre. De två bolagen är besläktade och butikerna heter samma sak, men juridiskt är det skiljda företag. Inget tyder på att neddragningar är att vänta även inom Konsum Nord.
- Den resa som Coop Sverige har börjat nu har vi redan gjort. I två, tre års tid har vi sett över alla scheman och annat för att långsamt kunna effektivisera verksamheten, det har gjort att det inte har behövt bli så dramatiskt, säger informationschefen Kjell Edlundh.

Mer läsning

Annons