Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk dumpar lassvis med skräp utanför Johnnys loppis i Härke

/

Återigen har ett stort lass skräp lämpats av vid Härke loppis. Något som betyder en kostnad och onödigt jobb för loppisägaren Johnny Svensson. - Det känns så onödigt, säger han.

Annons
Det är inte första gången som Johnny Svensson får en massa oanvändbar bråte tippad vid Härke loppis. I våras var det så mycket grejer att det inte rymdes på en släpvagn.
- Jag har ju en lapp på dörren där det tydligt står att man inte får lämna grejor utan mitt godkännande, säger loppisägaren Johnny Svensson.
Johnny Svensson tar emot och säljer både dödsbon och saker som folk har över efter flytt och storstädning. Det kan vara möbler, saker och även kläder. Men allt måste vara helt och rent för att han ska ta emot det och kunna sälja sakerna vidare.
- Det här är bara rat och innebär både extrajobb och en kostnad för mig, säger han och pekar mot ett par fläckiga soffor, en trasig säng och några kartonger.
- En privatperson får ju slänga sådant här gratis på återvinningen men jag måste betala 200 kronor per lass för jag har ju registrerad firma, säger han.
Det avskiljda läget för Härke loppis gör att det inte är helt lätt att upptäcka när folk kommer och dumpar grejor på kvällarna. Röda Korsets Kupan på Bangårdsgatan har samma problem med oönskade donationer.
- Jodå, det är ett genomgående problem. Varje vecka får vi en massa oanvändbara, trasiga saker hitställda på kvällarna, säger frivilligarbetaren Gustaf Blomgren på Kupan.
Även där finns skyltar som talar om att donationer endast får ges när personal finns på plats. LT har ringt runt till övriga loppmarknader i närområdet och ingen annan har samma problem.

Mer läsning

Annons