Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler personer binds till brott

Under det första halvåret av 2009 har 3 792 brott klarats upp i Jämtlands län. I 70 procent av fallen har en person kunnat bindas till brotten.

Annons

Polis och åklagare i landet har kunnat binda fler personer till brott under det första halvåret i år jämfört med samma period i fjol. Det visar siffror från Brottsförebyggande rådet.

Knappt hälften av de uppklarade brotten i landet är personuppklarade och resten tekniskt uppklarade. Men i Jämtlands län har man kunnat binda personer till brott i 70 procent av fallen.

Under det första halvåret av 2009 har sammanlagt 3 792 brott klarats upp i Jämtlands län.

Det finns inga aktuella siffror om totalt antal anmälda brott, men sammanlagt i fjol anmäldes 15 147 stycken i Jämtlands län.

Personuppklarade brott är en gemensam benämning på brott där åklagaren beslutat om åtal, utfärdat strafföreläggande eller meddelat åtalsunderlåtelse och därmed kunna binda en person till brottet.

Tekniskt uppklarade brott är de brott som uppklarats på annat sätt än genom personuppklarning, till exempel att det inte kan styrkas att ett brott har begåtts, att den anmälda gärningen inte bedöms vara brott eller att den misstänkta personen är minderårig.

Annons