Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fimp i brevinkast nära orsaka brand

Efter ett bråk med sin före detta pojkvän kastade den 29-åriga kvinnan in en cigarettfimp genom hans brevinkast. Fimpen landade på en hallmatta som fattade eld.

Annons
Det var i somras som den 29-åriga kvinnan vid flera tillfällen under samma dygn gick hem till sitt ex som bor på en adress i centrala Östersund. När han inte släppte in henne rispade och repade hon på hans ytterdörr. Dessutom förstörde hon en anslagstavla i trapphuset och försökte att ta sig in i hans förråd som ligger i anslutning till lägenheten.
I samband med att hon försökte att ta sig in i hans lägenhet kastade hon in den brinnande cigaretten genom brevinkastet.
Efter händelsen skaffade mannen besöksförbud mot kvinnan, men det hindrade henne inte från att uppsöka honom under Storsjöyran.
Kvinna, som är misstänkt för mordbrand, skadegörelse, överträdelse av besöksförbud och narkotikabrott, mötte i går sin före detta pojkvän i rätten.
29-åringen erkänner att hon kastat in cigaretten genom mannens brevlåda, men anser inte att det är mordbrand. Hon erkänner också att hon repat hans lägenhetsdörr och förstört anslagstavlan i trapphuset. Däremot nekar hon till att hon förstört brevinkastet och överträtt besöksförbudet. Hon förnekar också att hon skadat förrådsdörren.
Den 21 november kommer tingsrätten att lämna dom i ärendet. Den 29-åriga kvinnan, som suttit häktad sedan i slutet av oktober, släptes i samband med gårdagens tingsrättsförhandling.
Annons