Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick ingen hjälp att sätta stopp för skoterbusarna

/
  • Foto: Jan Andersson
  • Här kommer skotrarna i full fart utanför Lennart Johnssons villa.
  • Foto: Jan Andersson

- Skotrarna körde fram och tillbaka utanför vårt hus under en dryg timme men när vi ringde polisen så vägrade de komma hit.

Annons
Lennart Johnsson från Torråsen, strax utanför Östersund, är både ledsen och förbannad.
I lördags eftermiddag kom ett helt gäng, mellan åtta och tio skoterförare och buskörde fram och tillbaka utanför hans villa.
Eftersom skoterförarna både körde på allmän väg och inom förbudsområde blev han så småningom rätt less på oljudet och ringde till Östersundspolisen för att de skulle komma och sätta stopp för marodörerna, men då fick han till svar att det var ingen mening för dem att ingripa.
- Skulle vi komma skulle vi bli utskrattade. Dessutom har vi ingen patrull att skicka, svarade man hos polisen.
Nu undrar Lennart Johnsson om han och hans grannar bor i ett laglöst land.
- Här finns både barn och barn-barn samt husdjur som vi är rädda om. Men tydligen kan man bete sig som man vill här utan att åka fast. Jag undrar om det skulle vara lika slappt från polisens sida om skotrarna åkt i ett område i Odensala, säger Johnsson.
För att dokumentera skoterbuset hämtade Lennart Johnsson sin kamera och tog några bilder på "marodörerna"
- Jag har väl någon bild där man kan känna igen föraren säger han.
Gunnar Bjelke-Dahlén är chef för trafikpolisen. Han säger att det var ett olyckligt svar Lennart Johnsson fick av polisen.
- Det är vår skyldighet att ställa upp när allmänheten hör av sig. Även om det kanske inte går att få fast skoteråkarna så ser de att vi är där, det har en preventiv verkan.
Bjelke-Dahlén säger också att Östersundspolisen ska jobba mer med skoterövervakning i närområdena runt Östersund nu i vinter.
- Det är viktigare att vi kollar skotertrafiken i Torvalla där folk blir störda, än att vi ger oss ut på fjället, säger han.
Annons