Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festlig avslutning i Lit

/
  • High jump var en av aktiviteterna som erbjöds på hembygdsgården i Lit i går. Foto: Håkan Luthman
  • Bröderna Adam och Jonatan Eriksson passade på att puckla på varandra.
  • – Jag tror att många ungdomar tycker det är rätt häftigt att föräldrarna bryr sig och är med och ordnar sådana här saker, sade Lena Nyström som besökte hembygdsgården tillsammans med väninnorna Jessica Edman och Kerstin Persson.Kajsa Olsson tog chansen att träffa alla kompisarna efter gårdagens skolavslutning.
  • Dansuppvisning fanns också med på gårdagens schema.
  • Marcus Sjölund tycker det är roligare att stanna i Lit och umgås med alla kompisar i stället för att åka in till stan. Här hjälper han Elias Eriksson med selen efter ett pass med High jump.

Sprit och fylla var inget för de ungdomar som i går gick ut nionde klass i Lit. De allra flesta stannade hemma och festade utan alkohol.

Annons

Arrangemanget har funnits i ett antal år och är väldigt uppskattat. Festen ordnas årligen på skolavslutningskvällen i Lit. Hembygdsgården är festplatsen och det blir alltid många besökare. Både gamla och unga.

– Som mest har det varit 600-700 stycken här på avslutningskvällen, berättar en av funktionärerna.

Huvudarrangör för tillställningen är Lits fritidsgård men en rad andra föreningar och ideella sammanslutningar hjälper också till.

Marcus Sjölund från Häggenås var en av de som gick ut nionde klass i går och som valde att festa på hembygdsgården.

– Det är väl några som farit in till stan men nästan alla av niorna är här, konstaterar han.

– Visst skulle det kanske ha varit roligt att åka in till stan men det här är kanske ännu bättre. Alla kompisar är ju här och det finns mycket att göra.

Marcus konstaterar att det mycket väl går att ha roligt utan alkohol. Han är också en av de som hjälper till under arrangemanget. Som tack får han och de andra funktionärerna en biljett till Yran.

En regel som finns är också att de ungdomar som stannat kvar på festplatsen till midnatt och som är nyktra får en biobiljett som belöning.

– Man vill ju träffa sina kompisar en sista gång. Alla andra är här och då blir det så att man stannar kvar, säger Kajsa Olsson från Lit som också gick ut nian i går.

Men det var som sagt inte bara ungdomar som besökte hembygdsgården. Yngre barn, medelålders och äldre vuxna besökte också festen.

– Varför ska man alltid gruppera sig efter ålder? Det är väl trevligare att umgås så här, sade Kerstin Persson från Raftälven.

Mer läsning

Annons