Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsebygget har överklagats igen

Allt tyder på att fängelset som ska byggas i Östersund överklagas igen.

Annons

Enligt uppgift går överklagningstiden för kammarrätten ut på måndag och därför har beslutet från kammarrätten att inte bevilja prövningstillstånd överklagats till Regeringsrätten.

– Jag har inte varit på jobbet i dag, säger kriminalvårdschef Bengt-Olov Carlsson, så jag vet inte om ärendet har överklagats. Men jag utgår från att de som överklagar kommer att köra samma procedur som i Haparanda.

Han säger också att Regeringsrätten meddelat att de inte tänker ge prövningstillstånd i fallet Haparanda och därmed kan det bygget starta.

– Upphandlingen kan därför anses som avslutad, säger Bengt-Olov Carlsson. Det tog ungefär en månad i Regeringsrätten för Haparanda men det har gått fortare för Verksmon i processen.

Han tror att bygget ändå kommer att vara igång i april. Inget har stått still under överklagningstiden, alla projekteringar har pågått.

– Visst hade vi kunnat göra en arbetsplats på Verksmon, nu blir det några månaders försening. Men jag kan inte tänka mig att det inte är en arbetsplats till våren.

Planerad byggstart blir alltså som tänkt i vår och om allt sedan går som det ska är bygget klart hösten 2011.

Annons