Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för lastbilstjuv

Det blir ett och ett halvt års fängelse för den man som sedan i maj varit häktad misstänkt för att ha stulit en lastbil och en hjullastare och försökt stjäla sexhjulingar och fyrhjulingar i Östersund.

Annons

Det var den 22 maj i år som mannen stal en lastbil och en hjullastare i Östersund, senare samma dag användes hjullastaren för att lasta på två sexhjulingar och en fyrhjuling på den stulna lastbilen. Sexhjulingarna och fyrhjulingarna stod ouppackade utanför Motorhuset när 45-åringen slog till. När mannen upptäcktes mitt i gärningen och lastbilschauffören sa åt honom, slog han till lastbilschauffören, sedan flydde mannen på en cykel. Polis tillkallades och började leta i området med hundpatruller, även polishelikoptern deltog i sökandet. Senare under eftermiddagen kunde mannen gripas.

Mannen döms för misshandel, grov stöld, häleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Däremot ogillas delar av åtalet, det är punkterna grov stöld, stöld och medhjälp till stöld där mannen frias av tingsrätten.

Bevisningen mot mannen bestod av vittnens berättelser, foton från övervakningskamera samt telefonlistor och samtal som mannen ringt.

Förutom ett och ett halvt års fängelse döms mannen också att betala ett skadestånd till Länsförsäkringar i Jämtland på 144 800 kronor och till Mellannorrlands transport AB på 88 200 kronor. Mannen ska också betala 5 575 i skadestånd för sveda och värk till lastbilschauffören som blev slagen. Tingsrätten anser att det är stor risk att mannen ägnar sig åt fortsatt brottslighet och att han därför ska fortsätta vara häktad i väntan på att domen vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons