Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen som vill ge en framtid till barnhemsbarnen i Thailand

/
  • Föreståndarinnan på barnhemmet redovisar för familjen via kvitton och bokföringspapper vad pengarna används för.  Hon är noga med att inte för många får hälsa på barnhemmet eftersom hon är rädd för att barn ska rövas bort. Foto: Privat
  • I juli nästa år kommer familjen Thima/Josefsson att åka tillbaka till barnhemmet och innan dess hoppas de kunna samla in pengar för att kunna bidra till ett nytt tak. ”Barnhemmet har inga statliga bidrag”, säger Pranom Thima.
  • På barnhemmet finns cirka 40 barn som förlorat föräldrar i bland annat tsunamin eller blivit till av en våldtäkt. Alla barn som bor på barnhemmet går i skolan.  Foto: Privat

Familjen Thima/Olofsson har i tre år samlat in pengar till ett barnhem i Thailand.

– I år vill vi hjälpa till att samla in pengar till ett nytt tak, säger Janne Olofsson.

Annons

Pranom Thima har bott i Sverige sedan 1993, men åker ofta till sitt hemland Thailand för att hälsa på släkt och vänner. När Pranom Thimas systerson fick en dotter kom de på idéen med insamlingen till barnhemmet.

– När man får barn i Thailand innebär det lycka för familjen att göra något bra för ett annat barn, säger Pranom.

– Vi fick ett mail från Pranoms syster om att de skulle hjälpa ett barnhem och då ville vi hjälpa till, säger Janne Olofsson som är sambo med Pranom Thima.

Till sommaren blir det tredje gången som familjen besöker barnhemmet med mat, kläder och pengar.

– Första året som vi åkte hade vi med oss 6 300 svenska kronor, vilket motsvarar 32 500 baht, och vi hade 130 kilo kläder, säger Janne Olofsson.

Maten köpte de på plats.

– Kanske skulle barnhemmet inte unna sig någon varierad kost om vi enbart gav pengar, säger Pranom.

Parets elvaårige son Cevin har även han blivit engagerad i insamlingen till barnhemmet.

– Det har varit en upplevelse att lära känna barnen och hjälpa till, säger Cevin.

Nästa sommar planerar familjen sin tredje resa till barnhemmet. Kläderna får de från vänner och företag. Både företag och privatpersoner skänker pengar.

– Det känns jättebra att hjälpa dem och även om det är en droppe i havet gör vi i alla fall något, säger Janne Olofsson.

– Barnen behöver en framtid, jag vill att de ska få bra mat och utbildning så att de kan skaffa sig ett jobb så att de inte hamnar på gatan, säger Pranom Thima.

Annons