Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett helt gäng tillhör landets bästa

/
  • Dennis Wikström väljer att se möjligheter i nuläget och att långsiktigt arbeta för bättre förhållanden för sina simmare.

Dennis Wikström, 37, har själv varit elitsimmare. Han slutade när han erbjöds att leda Skellefteås simsatsning 1993 och återvände för fyra år sedan till Östersund via tränarjobb i Sundsvall.

Annons
Sedan Dennis tog över i Ägir har föreningen avancerat från plats 60 på Sverigerankingen till plats 20. Siktet är att ta ytterligare kliv.
– Vi har i dag ett helt gäng simmare som är bland de fem bästa i Sverige i sina respektive åldersklasser så målet att avancera är realistiskt. Om de största talangerna nu stannar.
Dennis filosofi är snarare att uppmuntra talanger att flytta än att binda fast dem vid startpallarna i Östersund.
– Uppmuntra och uppmuntra. Jag tar alltid ett snack med simmarna om att de bör tänka igenom om de kan få vad de behöver här hemma för att fortsätta att utvecklas.
– De som då känner att de är redo för att flytta dit där träningsförhållandena är bättre och där klubbarna har större resurser tycker jag ska prova att göra det.
Du får nämna tre, bara tre, av dina toppsimmare?
– Vi har Ida Persson, 21, som nu tränar och pluggar i USA på Alabama State University. Hon har kapacitet att nå internationell elitnivå.
– Vidare Viktor Sandin, 17, som blev tvåa i USM i både bröst och fjäril och nu siktar på EM.
– Den tredje får bli Johan Magnusson som kommit som en raket och bland annat har en sjätte plats på 200 fjäril i JSM.

Mer läsning

Annons