Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En snäll paneldebatt om energi

/
  • Annsofi Andersson, (S) kommunalråd i Östersund lyfte mot slutet av debatten fram uranfrågan.
  • Moderator för debatten var tv-profilen Hans Fahlén. ”Är vi bra i Jämland på att spara energi?” frågade sig han för att väcka en diskussion med inbjudna gäster från länet, politiker, företagare och organisationer.  Foto: Ulrika Andersson
  • Christer Borg från Älvräddarna tycker inte att Jämtland behöver producera mer el.

I kväll hölls en paneldebatt på Stortorget om energi - hur man spar och effektiviserar den. I panelen deltog personer från olika intressegrupper och trots en intressant diskussion kom rätt så få besökare.

Annons

Under vinterfestivalskvällarna anordnades både under måndagen och tisdagen klimatcafé i den inglasade paviljongen på Stortorget.

– Vi har bjudit in människor som har egna perspektiv på energifrågan och vi ville att debatten skulle bli ett forum där alla skulle lyssna på varandras åsikter, säger Mikael Hagman från Jämtkraft som var med och anordnade kvällen.

Debatten handlade om hur Jämtland ser ut 2020, då EU:s klimatmål om att minst 20 procent av energin ska komma från förnyelsebara källor.

– Jämtland producerar redan i dag långt mer energi än vad vi behöver, ska vi verkligen behöva producera mer? frågade sig Christer Borg från Älvräddarna.

Olof T Johansson från miljöpartiet lyfte engagemanget kring miljön.

– Alla måste göra sina enskilda överväganden. Vissa jag känner har inte ens börjat sopsortera. Och här sitter vi i en debatt där vi får vatten på flaska, varför kan vi inte ändra oss?

Debatten blev mer ett samtal, något som Mikael Hagman tyckte var bra.

– Det är viktigt att alla får en förståelse för varann, annars klarar vi aldrig EU:s klimatmål.

Annons