Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

El Kott vill ha svar på ekonomiska frågor om badet

/

Vad avser Du/Ni att göra för att minska underskottet på Storsjöbadet? Det är en av frågorna som Mats El Kott (FP) ställer i en interpellation till AnnSofie Andersson (S) och Karin Thomasson (MP), kommunfullmäktige Östersund.

Annons

Mats El Kott slår fast att de flesta nog fått klart för sig att varje badare på Storsjöbadet är relativt kraftigt ekonomiskt subventionerad, med utgångspunkt att badet kostar mer än beräknat.

LT skrev bland annat i mitten av november, att det nya badhuset kostar mer än man trott. Då stod det klart att Östersunds kommun måste lägga ytterligare sex miljoner kronor på att klara driften av badanläggningen. Slutnotan konstaterades då till cirka 85 miljoner kronor.

El Kott menar att de bokförda kostnadsställena på badet inte sammanfaller med de olika verksamheterna. Det går till exempel inte att ta fram vilka energikostnader som respektive avdelningar har, det vill säga gym, relax, bad, rutschkanor med flera. Energikostnaderna för gym och relax är undantagna i hyresavtalet med Step in, skriver han i interpellationen.

Mats El Kott vill förutom ovanstående fråga ha svar på vilka incitament det finns att spara på energi inom gymavdelningen, hur kommunen vet att relax och gymmet är lönsamma för Östersunds kommun samt om projekteringen och kalkyleringen av ombyggnationerna av badet gjorts internt eller externt.

Om svaret på sista frågan är externt vill han veta om kommunen begärt skadestånd från konsulten.

Mer läsning

Annons