Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter 25 år – nu rullar de fram till altaret

/
  • Efter 25 år tillsammans gör Laila Fridlund, 68 år, och Sven Olof Nilsson, 78 år, slag i saken och går till prästen i Brunflo kyrka.Foto: Lars-Eje Lyrefelt

Efter 25 år som förlovade tar Laila Fridlund, 68 år, och Sven Olof Nilsson, 78 år, äntligen det stora steget – att gifta sig.

– Han friade vid köksbordet, berättar Laila Fridlund glatt.

Annons

Laila Fridlund och Sven Olof Nilsson har varit ett par i 26 år och bor tillsammans i en servicelägenhet i Brunflo. När Laila kom hem efter sin systerdotters bröllop berättade hon för sin fästman om hur fint hon tyckte att det var. Det hela slutade med ett spontant frieri vid köksbordet.

Den första augusti rullar de in i Brunflo kyrka med sina respektive elrullstolar och vigs inför ett tjugotal vänner och bekanta. En ny brudklänning är köpt dagen till ära och efteråt blir det partytält och grillning på gården. I dag ska de hämta de utvalda ringarna i Östersund.

– Vi vet nu efter 25 år, att vi vågar ta steget, säger Laila Fridlund och skrattar.

Efter 68 och 78 år byter de båda efternamn till Fornes, som är Lailas norska flicknamn. Det fanns redan så många Nilsson i telefonkatalogen, så de tänkte att det vore roligast att byta helt.

– Vi får väl se om vi klarar 25 år så att det blir silverbröllop. Då kan vi även fira guld som förlovade, säger Laila Fridlund.

– Ja, det är inte omöjligt för då är jag 103, håller Sven Olof Nilsson med.

Mer läsning

Annons