Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen om ett eget hotell blev sann

/
  • ”Vi ångrar inte en sekund att vi sa upp oss från våra jobb och blev hotellägare i stället” säger Susanne Ågren-Jonsson och Hans Jonsson på Jemtlandia.
  • ”Nu har vi en beläggning på drygt 50 procent, vilket räknas som högt i hotellkretsar”, säger Susanne Ågren-Jonsson.
  • Hotellhunden Wilma har blivit en favorit bland hotellets gästerFoto: Jan Andersson
  • ”Nu ser vi bara möjligheter och svårigheter är till för att övervinnas”, säger Hans Jonsson.

Under sin semester i Österrike kom Susanne och Hans på en idé som de inte kunde släppa. De skulle säga upp sig från sina jobb och köpa ett eget hotell i stället – och så blev det!

Annons

För exakt ett år sedan satt paret Susanne Ågren-Jonsson och Hans Jonsson på en alptopp i Österrike och funderade på framtiden. Under deras vandring på semestern i den undersköna miljön bland alperna kom de ibland fram till små gästhus där man kunde bo över natten och äta gott.

– Det var vid ett sådant stopp, vid ett gästhus nära Salzburg, som vi för första gången började prata om att vi själva skulle försöka att skaffa oss ett eget hotell eller pensionat och säga upp oss från våra jobb. Vi hade tagit ett par glas vin vid middagen och tanken blev mer och mer lockande ju tommare flaskan blev, skrattar de.

Susanne jobbade då som verksamhetschef inom äldrevården och Hans hade verksamhetsansvar inom den kooperativa omsorgen.

– Det var väl inget större fel på våra jobb, men vi tyckte att det var dags att göra något helt annat av våra liv, säger Susanne.

Väl hemma i Östersund igen ville inte tanken på ett eget hotell släppa och paret började leta efter tänkbara objekt på nätet och bland tidningarna.

– Efter en knapp månads letande fick vi napp. Hotell Jemtlandia här i Östersund letade efter ny ägare och vi förstod direkt när vi kom hit att vi hade hittat vårt hotell.

Nu har Susanne och Hans ägt sitt hotell exakt ett år och de ångrar inte en sekund att de följde sina drömmar.

– Vi visste redan från början att det skulle innebära ett hårt jobb med en liten eller ingen ledighet. Men fördelarna med att träffa trevliga gäster varje dag uppväger alla nackdelar. Hotellet går bättre för varje månad och vi har börjat få stamgäster som bor här varje gång de kommer till Östersund.

Susanne säger att de nu har en beläggning på drygt 50 procent, vilket räknas som högt i hotellkretsar.

– Inom de närmaste åren ska vi bli ännu bättre eftersom vi har skaffat fler och fler kontakter.

Hotell Jemtlandia är ett utpräglat familjehotell och Susanne och Hans säger att gästerna får själv komma med önskemål vad beträffar boendet.

– Det är viktigt att inte låsa fast sig utan alla ska känna att de trivs här.

Jemtlandia är också en sluss för flyktingar medan de väntar på ett annat boende.

– Det kan bli kulturkrockar ibland, en del har inte ens sett en vanlig toalett, men med tolkar så klarar vi att ge den information som behövs, säger Susanne och Hans.

Mer läsning

Annons