Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för bokföringsbrott

Ingen såg till så att årsredovisningen i företaget blev gjord. Kvinnan hävdar att hon inte visste att hon var styrelseledamot och mannen säger att han inte haft möjlighet. Nu döms båda för bokföringsbrott.

Annons

En kvinna från länet döms för bokföringsbrott efter att hon varit registrerad som styrelseledamot i ett bolag som saknat bokföring och där det inte gjorts några årsredovisningar.

Kvinnan uppger dock att hon aldrig känt till att hon var styrelseledamot i bolaget. Vid rättegången visades handstilsprover och tingsrätten menar att det utifrån dessa finns ett visst stöd för kvinnans berättelse. Tingsrätten tror inte att det är kvinnan som undertecknat olika bolagshandlingar. Det finns dock vittnen bland annat den revisor som arbetat åt företaget som menar att kvinnan varit aktiv i företaget. Tingsrätten menar att kvinnan inte tagit det ansvar som åligger en styrelseledamot och dömer henne till villkorlig dom.

Den manliga delägaren i företaget döms till dagsböter och villkorlig dom för bokföringsbrott. Mannen har hävdat att han på grund av hot och trakasserier inte från en tidigare kund inte haft möjlighet att upprätta någon årsredovisning, men tingsrätten menar att mannen med uppsåt gjort sig skyldig till bokföringsbrott.

Mer läsning

Annons