Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DJ Håkki bjöd på gamla godingar

/
  • DJ Håkki, alias Tomas Eriksson, från Ljungaverk, spelade klassiker för de boende på Valla servicehus i lördags.Foto: Ulrika Andersson
  • Harry och Alice Jonasson njuter av musiken.
  • Under de omkring 45 minuter som DJ Håkki underhöll på Valla servicehus fick även de boende vara med och gissa vilka bitar som faktiskt spelades. En av dem som kunde flest artistnamn var Sven Boog.

Glöm discodänger och svårförstådd techno. Som ett inslag i Vinterfestivalen turnerar DJ Håkki runt på äldreboenden i kommunen för att bjuda på gamla godingar – och ett och annat dansminne.

Annons

DJ Håkki, alias Tomas Eriksson, från Ljungaverk, Ånge, älskar både äldre människor och musik. Och under ett konstprojekt i Västernorrland där han reste runt på äldreboenden och spelade stenplattor för pensionärer fick han chans att kombinera de båda passionerna. Nu har han utvecklat projektet ytterligare ett steg, och under de inledande dagarna av Vinterfestivalen körde han samma koncept på ett par servicehus i Östersund.

LT träffade honom när han spelade klassiker med bland andra Siw Malmkvist och Snoddas på Valla servicehus.

– Jag får alltid ett så gott mottagande, vilket är väldigt sporrande. Att få se damer, som exempelvis hon därborta, som blundar och njuter värmer oerhört mycket inombords, säger Tomas Eriksson och nickar menande mot en dam vid bordet intill.

Under de omkring 45 minuter som DJ Håkki underhöll på Valla servicehus fick även de boende vara med och gissa vilka bitar som faktiskt spelades. En av dem som kunde flest artistnamn var Sven Boog.

– Han är både duktig och trevlig. Jag har hört många av de här bitarna tidigare. Förr var vi alltid ett gäng som åkte runt på alla danstillställningar i Jämtland, så det här har jag dansat till många gånger, säger Sven Boog och ler.

Han får medhåll av Bror Persson, som också bor på Valla servicehus.

– Det är bra bitar det här. Alla tycker ju om sång och musik, säger han.

Annons