Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är en ren formalitet”

/
  • Länsstyrelsen tog kontakt med finansdepartementet innan Pia Sandvik Viklund började som länsråd. Men då inget hänt har hon tagit ny kontakt.”Som sagt, jag ser det som en ren formalitet. Men det är vi, länsstyrelsen, som tar den ekonomiska risken”, säger Pia Sandvik Viklund. Foto: Henrik Flygare

– Det är konstaterat sedan tidigare, innan jag började, att man räknat fel. Men jag ser det som en ren formalitet, säger Pia Sandvik Viklund, länsråd Jämtlands län.

Annons

Att pengarna som länsstyrelsen i Jämtlands län får från staten för att sköta bland annat tillsynen av interregprogrammet inte räcker till är inget nytt menar länsrådet.

– Men när jag fick veta att det ännu inte skett någon ändring så tog jag upp det med finansdepartementet igen, säger Pia Sandvik Viklund.

Hon har inte fått någon uppgift över när det kan bli klart med ny ersättning. Men hon tror att beskedet kommer att komma ganska snart.

– Som sagt jag ser det som en ren formalitet. Men det är vi, länsstyrelsen, som tar den ekonomiska risken, säger Pia Sandvik Viklund.

Annons