Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den ljusnande framtid är vår

/
  • Sista skolveckan har varit lugn och skön. ”Det har varit mycket klassträffar. Vi har tittat på arbeten vi gjort, till exempel filmer, och haft tårtkalas”, säger Malin Persson, som gick ut på Wargentin.
  • Tolv år i skolan är över. Nu väntar framtiden för länets nybakade studenter.Foto: Henrik Flygare
  • Karin  Fröland, till vänster, gav varsin ring av trä till vännerna Malin Persson och Desirée Signal. ”Det är något de kommer kan ha kvar länge”, säger hon.
  • Alla klasser sjöng och viftade traditionsenligt med de vita mössorna på skolans trappa.

I fredags var det en stor dag för de cirka 1 000 studenter i Östersund som nu lämnat gymnasietiden bakom sig. De vita mössorna vajade från lastbilsflaken och studenterna skrek ut sin glädje under några timmar.

Annons

Desirée Signal, Karin Fröland och Malin Persson, som går ut mediaprogrammet, stod i folkvimlet utanför Wargentin och gav varandra presenter.

Malin har gett Karin en dikt och ett läppstift och till Desirée har Malin köpt en glittrig eyeliner och ett nagellack. Fint inpackade i plast och med en snöre att häng runt halsen.

– En blomma vissnar så fort jag ville ge dem något de har användning för en längre tid, säger Karin Fröland.

Sista skolveckan har varit ganska lättsam berättar tjejerna.

– Det har varit mycket klassträffar. Vi har tittat på arbeten vi gjort, till exempel filmer, och haft tårtkalas, säger Malin Persson.

– Men fram till 28 maj var det mycket skolarbete att göra klart. Hårdkörning, säger hon.

Deras planer för dagen är att åka studentflak och sedan åka hem och fira med släkt och familj. Men vad de ska göra senare har de inte riktigt bestämt.

– Vi ska träffa klassen, men vi har inte bestämt vart än, säger Desirée Signal.

– Det beror på vad det blir för väder, säger Malin Persson.

Efter det traditionella klassvisa utsläppet från Wargentin och en snabb träff med släkt och vänner, som kommit för att gratulera, samlades studenterna på lastbilarna som stod parkerade bakom skolan.

– Hela klassen träffades i morse (läs fredag) och åkte flak till skolan också. Det här är verkligen jättekul, säger Viktoria Ingebrigtsen, HP3b, innan hon studsar upp för stegen till flaket och sina klasskompisar.

Mer läsning

Annons