Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demoskops vd kritisk till Andnoruttalande

– Påståendet att mätningar av det här slaget saknar tillförlitlighet är illa underbyggt.

Annons

Det konstaterar Anders Lindholm, vd för Demoskop, i ett klargörande när det gäller Berit Andnor (S) och hennes kommentarer om att S-väljare ratar Mona Sahlin som statsminister.

– Sådana där undersökningar brukar inte vara speciellt tillförlitliga, sa hon i en artikel i LT den 7 september.

– Jag ställer mig mycket frågande till hur undersökningen har gått till. De brukar inte vara särskilt omfattande. Vet du hur många som svarat? undrade hon.

Enligt Anders Lindholm är riksdagsledamot Berit Andnors påstående om tillförlitligheten i Demoskops undersökning illa underbyggt.

Han framhåller att 1 009 röstberättigade svenskar har deltagit och svarat på frågorna i undersökningen.

– Den är genomförd inom ramen för vår telefonomnibus, vilken bygger på allmänt vedertagna principer för befolkningsurval, enligt Anders Lindholm som fortsätter:

– Resultaten ligger i linje med liknande mätningar vi gjort kring förtroendet för olika politiker. Skillnaderna mellan de omnämnda politikerna är statistiskt signifikanta.

Enligt Anders Lindholm vet man att stabiliteten över tid är god i mätningar av det här slaget. Och i undersökningen av Mona Sahlin handlar det om variationer som definitivt inte kan förklaras av några mättekniska brister.

Mer läsning

Annons