Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De var bäst på att teckna nödnumret

/

Ängsmogårdens elever i årskurs 3-4 vet hur nödnumret 112 bör användas. De är länets vinnarklass i en affischtävling på temat "Vadå 112, ring inte i onödan, ring i nödan".

Annons

Vinsten firades under fredagen med tårta, utdelning av sagoböcker och ett tillskott på 5000 kronor i klasskassan. Ett spontant jubel gick genom klassen när checken visades.

– Vi ville så gärna vinna, säger en lycklig Isabelle Kvarnlöf.

Hon utgör tillsammans med Randa Khalaf och Olivia Engström trion som målade vinnarbidraget. Klassen hade gemensamt pratat om nödnumret, när det får användas och när det inte ska användas. Därefter delades de in i grupper, ett bidrag från varje grupp skickades in till tävlingen.

• Vad ska ni göra för pengarna då?

– Vi vet inte, kanske spara till nian då vi ska på klassresa, säger Elsa Hjalmarsson innan hon tar för sig av tårtan.

Tävlingen är en årlig skolkampanj för klasser upp till årskurs fem. Den anordnas av SOS Alarm för att eleverna ska lära sig mer om numret.

– Det var viktigt att budskapet framgick och i det här bidraget är det tydligt, säger Gunilla Ågren, platschef på SOS Alarm.

Jämtland/Härjedalens bidrag ligger uppe på SOS Alarms hemsida tillsammans med Sveriges övriga länsvinnare. Det är nu upp till allmänheten att gå in där och rösta, vinnarklassen har nämligen ett besök av Markoolio att se fram emot.

– Det skulle vara jättekul om Markoolio kom, han har humor, säger Randa Khalaf.

 

Annons