Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De säger ja till uranbrytning

Folkpartiet i Jämtland Härjedalen vill ha en urangruva i länet. Förbundsordförande Kerstin Weimer anser för övrigt att länsbornas attityd till uranbrytning borde vara mindre känsloladdad.

Annons

Tvärt emot många andra partier och politiker i Jämtlands län så förespråkar Folkpartiets förbundsledning uranbrytning. I ett pressmeddelande skriver Kerstin Weimer, tillsammans med andra i förbundet, att hon inte bara säger ja till gruvnäring utan även till brytning av uran i Jämtlands län.

Folkpartiet i Jämtlands län vill också att människor ska ändra sin attityd inför brytning av uran. Den attityd som Folkpartiet förespråkar är mindre känsloladdad och mer faktaunderbygd än den som nu finns. Partiet anser till exempel att brytning av uran skulle bidra till en hållbar utveckling såväl regionalt som globalt.

Förbundsledningen skriver att länet har mineraltillgångar som är eftertraktade över hela världen och att de är värda mångmiljardbelopp. Gruvbrytning av olika mineraler i Jämtland, till exempel uran, skulle enligt Folkpartiets mening kunna ske på ett miljömässigt bra och ansvarsfullt sätt. En utbyggd gruvnäring i Jämtlands län skulle vara ett sätt att ta ekologiskt, socialt och ekonomiskt ansvar enligt pressmeddelandet.

Folkpartiets förbundsledning tror att en utbyggd gruvnäring i länet skulle ge hundratals nya arbetstillfällen men också leda till upprustning av järnvägar och vägar.

Mer läsning

Annons