Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De köper Flextronicshuset

/
  • Företagandet ska blomstra i före detta Flextronics lokaler i Odenskog. Nu har den nya ägaren fullt upp med att ragga hyresgäster.  Foto: Henrik Flygare

I torsdags fattade Östersunds kommunfullmäktige beslut om att tillåta handel med skrymmande varor i Flextronics gamla lokaler. Samma dags skrevs köpekontraktet under.

Annons

Det nybildade bolaget Företagshuset i Odenskog AB är ett nybildat fastighetsbolag som ägs av Attacus invest, Bo Lindwall, Curt Sillström fastighet och entreprenad samt Hörnell invest.

– Vi har fört en dialog med kommunen en längre tid, säger Bo Lindwall, vd i det nya bolaget, han har också varit fastighetsansvarig för byggnaden de senaste tio åren.

– Sedan det blev klart att Flextronics skulle läggas ned har det varit många intresserade köpare. Men en detaljplaneändring har varit nödvändig, 25 500 kvadratmeter industrilokal i Norrlands inland är osäljbart, säger Bo Lindwall.

Företagshuset förvärvar dessutom den intilliggande fastigheten från Curt Sillström fastighet och entreprenad.

De nya ägarna har en hel del planer och intressenter som kan tänkas hyra delar av fastigheten, men inget är klart ännu.

– Byggnaden har stor potential.

Hyresgäster, med skrymmande handel som inriktning, kan han tänka sig till exempel är en möbelaffär, bilhandel, ett byggvaruhus eller en däckbutik.

– I den del där det fortfarande är industrilokal som gäller kan jag tänka mig att till exempel ett telemarketing företag kan finnas, säger Bo Lindwall.

Enligt kommunpolitikernas beslut förra veckan får endast 12 000 kvadratmeter av byggnaden vikas till handel med skrymmande varor.

Bolaget får tillträde till byggnaden 1 september.

– Det kommer att ta lite tid innan vi kan presentera några nya hyresgäster men jag har stor tillförsikt till det. Inom två- två och ett halvt tror jag huset kommer vara fyllt, säger Bo Lindwall.

Mer läsning

Annons