Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är på jakt efter jobb innan Flextronics stänger

/

Flextronics kommer inte att leverera och tillverka mer efter sista november. Ingamaj Olsson och Anders Fredriksson jobbar med förrådshantering. De gör sin sista dag 21 december. Ingen av dem vet vad de ska göra sedan.

Annons
Andra företag bjöds dit på tisdagen för att få en presentation av den kompetens som blir tillgänglig när fabriken stänger dörrarna. Men uppslutningen var inte så stor.
Chefer, produktionsledare, projektledare, testare, testutvecklingsingenjörer, nodbyggare, programmerare och logistikansvariga. Det är bara ett axplock av personalsammansättningen på Flextronics.
Från och med sista november produceras inget längre på fabriken i Odenskog. Men det kommer att vara verksamhet där fram till sista mars nästa år, det handlar om lager, material och ekonomi.
Ingamaj Olsson och Anders Fredriksson har jobbat på Flextronics från 1996 respektive 1998.
- Det är många som inte vet vad de ska göra än. Jag måste fundera på att ta upp någon tidigare erfarenhet. säger Ingamaj Olsson.
- Jag har börjat snegla lite mot Norge, det är ju inte så långt dit, säger Anders Fredriksson.
Ingen av dem har någon lösning på gång just nu.
- Dagen innan vi fick veta om varslen så fick vi förfrågan om att jobba övertid för att det var så mycket. Därför blev det väldigt konstigt när varslen kom, nu har man vant sig, säger Ingamaj Olsson.
Inom deras område finns sammanlagt tio personer, varav en redan slutat.
Totalt omfattas 400 personer av Flextronics nedläggning, drygt 200 av dem är direkt anställda på företaget, de övriga har varit knutna till verksamheten genom bland andra bemanningsföretaget Kornboden. De var de 200 direkt anställda av företaget som berördes av tisdagens arrangemang.
En representant från olika kompetensområden presenterade vilka yrkesroller och arbetsuppgifter som ingår i respektive område. Företagarna på plats fick också möjlighet att ställa frågor.
En handfull företag hade kommit för att få veta mer om Flextronics medarbetare. Lisa Nilsson, administratör på företaget Säljstyrkan, var en av dem.
- Vi söker rätt personer, som är intresserade och duktiga på att sälja, säger hon.
- Och även om det inte finns säljare på Flextronics så tror jag att det finns goda förutsättningar för oss att hitta personal där eftersom Flextronicsanställda är bra på kundservice, säger Lisa Nilsson.
Coresource var också där. Det är ett tjänsteföretag inom IT.
- Vi hoppas kunna ta tillvara en del av den kompetens de anställda på Flextronics har. Det här är ett bra tillfälle att få veta mer, säger Ulf Bergvall, vd.
Men han vill inte gå närmare in på hur många personer han söker för anställning på företaget.
- Vi är ett litet företag, säger han.

Mer läsning

Annons