Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för LT:s julkortstävling

Nu är det återigen dags att plocka fram penslar och papper och skapa fina julkort till årets julkortstävling i Länstidningen. För tjugotredje året arrangeras tävlingen som vänder sig till alla barn i länet upp till 16 år.

Annons

Julkortstävlingen är ett samarbete mellan Länstidningen, Jämtlands läns konstförening och Jamtli.

Reglerna är enkla: Teckna eller måla ett julkort på ett papper i formatet 10x15 cm – vykortsstorlek. Pappret får gärna vara lite tjockare eftersom så många som möjligt av julkorten sedan visas i Jamtlis kafé under december månad.

I fjol skickades över 1000 bidrag in, hur många blir det i år?
Såhär såg det ut vid prisutdelning från LT:s julkortstävling 2014.

Det finns fem tävlingsklasser: 0–5 år , 6–8 år, 9–11 år och 12–16 år. Varje tävlande kan delta med ett bidrag. Namn, adress, telefonnummer och ålder måste stå tydligt på baksidan för att man ska kunna delta i tävlingen.

Den femte tävlingsklassen är en klass för digitala bidrag som alla åldrar kan delta i, då skickas bidraget via mejl till: julkort.ltz@mittmedia.se

En jury väljer de vinnande bidragen.

Sista inlämningsdag är tisdag den 6 november, det vill säga tisdagen efter höstlovet. Julkorten skickas med post till: Länstidningen, 831 89 Östersund eller lämnas i redaktionens brevlåda på Biblioteksgatan 15 i Östersund.

Juryn utser sju pristagare i varje tävlingsklass. Vinnande bidrag och namnen på de tävlande publiceras i LT. Så många som möjligt av de tävlande bidragen visas upp på Jamtli från den 26 november och prisutdelningen äger rum lördag den 1 december.

Insända bidrag återsänds inte.

För frågor om tävlingen kontakta Gunnel Edvardsson på Jämtlands läns konstförening på 070-2424615.

Annons