Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykeldag lockade till höga hastigheter

/
  • Robin Nilsson, 10 år och Filip Grinde, 11 år passade på att testa racingcykel. Båda provade på i höstas och ville göra ett nytt försök eftersom det var så kul att cykla. Foto: Henrik Flygare
  • ”Det är dags att föreningen får en ungdomsverksamhet”, säger Mikael Egmalm som är ungdomstränare.

Kanske kan man prata om en ”Emma Johansson-effekt” när man ser ungdomarna som lockats till F 4 på Frösön för att prova på att racingcykla.

Annons

Arrangör är Östersunds cykelklubb och racingcyklar fanns att låna för dem som inte hade en egen.

– Det är första gången vi träffas i år säger, Mikael Egmalm. Vi tycker det är dags för en ungdomsverksamhet i föreningen och det blev en bra uppslutning också.

Många hade provat på under en dag i höstas och kommit tillbaka för det kändes kul helt enkelt.

Nu hoppas arrangörerna förstås på att hitta tävlingsungdomarna i gruppen. Inte minst så de kan lockas att åka Jämtlandsserien med 18 deltävlingar.

– Några ungdomar körde tävlingen i fjol, säger Mikael Egmalm vidare. Det gäller att de ska prova på att tävla hemma då kanske de även blir mogna att åka utanför länet.

Under kvällen kördes bland annat teknik för att de skulle vänja sig vid cykeln. Men det blev också mer avancerade körningar som spurt och kurvteknik liksom intervall.

– Vi ska hålla på en timme men i höstas drog de ut på tiden tills det blev mörkt för de tyckte det var så kul, skrattar Mikael Egmalm.

Många som är med och cyklar tränar skidskytte, bandy eller hockey under vintern och detta med att cykla kan då ses som ett komplement till ordinarie träning.

– Tanken är också att vi ska inleda ett samarbete med hockeyungdomen.

Sedan cyklar de vidare i snabb takt upp och nerför backarna på F 4-området, också snabbt genom kurvorna för att sedan öka på raksträckan...

Fotnot: Emma Johansson är Sollefteåtjejen som tog OS-silver i cykling förra året.

Mer läsning

Annons