Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cision lägger ner i Östersund - 56 personer blir utan jobb

/
  • En av de 56 medarbetare som nu har varslats är Anders Eriksson. I tio år har han arbetat på företaget. Nu är oron inför framtiden stor.Foto: Ulrika Andersson

- Det känns omtumlande. Det är ju så här med digitaliseringsprocesser. De gör manuellt arbete överflödigt, säger Anders Eriksson som har arbetat på Cision i tio år. På onsdagen varslades han och hans arbetskamrater.

Annons
- Det här är självklart jättetråkigt och många är ledsna. Många är i chocktillstånd över det här, säger han.
Ricky Karström är platschef i Östersund, och han blev erbjuden att lämna sin tjänst redan på onsdagen, men har valt att stanna kvar.
- Jag tycker att det är min skyldighet som chef att vara kvar vare sig det går bra eller dåligt för före-taget och följa med i den här processen, säger han.
På onsdagen vid lunchtid informerades personalen om den kommande nedläggningen.
- Många är jätteledsna, man var inte alls förberedda på det här, säger Ricky Karström.
- Det är svårt att smälta det här. Vi har levt med nedskärningar i flera år men en total nedläggning kommer verkligen som en överraskning, säger Anders Eriksson.
Under onsdagen fortsatte sedan arbetet som vanligt, även om en del personal passade på att prata med företagsledningen som fanns på plats under dagen. Oron var stor bland de anställda på före- taget.
- Vi har haft förhoppningar om att de ska tycka att Östersund är ett bra ställa att ha verksamheten på. Men beslutet är ju fattat, det är bara att försöka acceptera det, säger Anders Eriksson.
Anders Eriksson har jobbat på Cision i tio år, han började när företaget låg i Pilgrimstad och har haft en rad olika uppgifter genom åren. Nu vet han inte hur fram-tiden ser ut.
- Jag vill stanna i Östersund, men det finns ju inte så många jobb av den här typen här, säger han.
Företaget ska digitaliseras ytterligare, och allt arbete ska nu ske från Stockholm.
- Vi har arbetat digitalt här också, även om det är en bra bit kvar. Men det finns kompetent personal här i Östersund, säger Anders Eriksson.
Men trots att ledningen inte är missnöjda med det arbete som personalen i Östersund har gjort väljer de nu alltså att lägga ner, och i stället låta dem som är anställda i Stockholm ta över.
För personalen i Östersund väntar nu fackliga förhandlingarna, innan de kan få besked om hur länge de får behålla sina jobb.
Annons