Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Carina Zetterström har haft tillgång till allt utredningsmaterial”

/

Majoritetspartierna bemöter Carina Zetterströms kritik i arenafrågan. Om hon misslyckats med att informera de andra inom alliansen så har hon bara sig själv att skylla anser de.

Annons

De båda kommunalråden AnnSofie Andersson (S), och Karin Thomasson (Mp), är kritiska till det sätt som oppositionsrådet Carina Zetterström (C), har agerat i arenafrågan. Carina har själv suttit med i arenagruppen och där haft tillgång till all information och allt utredningsmaterial säger de. Men när fullmäktige kommer och ett beslut ska fattas då kommer det fram att hon inte varit tillräckligt informerad.

– Jag tycker att hon försöker göra det lätt för sig och säga att hon inte har fått all information. Det går inte att säga att hon inte har haft information. Kanske har det kommit fram kritik inom alliansen att de inte blivit tillräckligt informerade och då kan det ju vara lätt att skylla det på mig eller någon annan, säger AnnSofie Andersson.

Karin Thomasson håller med.

– Oppositionen har haft representation i alla sammanhang. Det måste vara så att kommunikationen inte funkat mellan dem helt enkelt.

Hon uttrycker en besvikelse med den vändning som arenafrågan tog på fullmäktige i torsdags.

– Jag är otroligt förvånad och besviken. Hade jag vetat att det var mer information de ville ha så hade inte det varit något problem. Allt har varit otroligt öppet kring arenan eftersom vi strävat efter en politisk enighet i den här frågan. I stället försöker hon få det till att jag undanhållit information.

AnnSofie Andersson säger att frågan nu får gå en vända till via arenagruppen och kommunstyrelsen för att sedan tas upp på nästa kommunfullmäktige som är planerat till den 28 april.

Annons