Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campus inget alternativ för multiarenabygge

Östersund avfärdar Mittuniversitetets campusområde som ett alternativ för en ny multiarena. Det beslutade en majoritet av ledamöterna i kommunstyrelsen i torsdags.

Annons

Ett flertal tänkbara platser har figurerat som lämpliga för bygget av en ny multiarena i Östersund. En arena som bland annat skulle rymma hallar för gymnastik och olika issporter.

Bland de olika förslagen har det funnits ett alternativ där multiarenan skulle ingå som en del i satsningen på ett stort vintersportcentrum på Mittuniversitetets område i Östersund. Men i går satte de styrande i Östersund ner foten. Det räcker med att utreda de tre övriga tänkbara lokaliseringsplatserna blev beslutet.

– Vi har kommit fram till att det inte går att utreda alla fyra alternativen. Det är förenat med väldigt stora kostnader och dessutom så konstaterade vi att campusalternativet inte är aktuellt för att en arena inte skulle rymmas där uppe, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson (S).

Trots att campus inte längre är ett alternativ för den nya arenan så säger AnnSofie Andersson att Östersunds kommun vill fortsätta samarbetet kring vintersportcentrumet på campus.

– Vi har inte stängt några dörrar, kommunen vill medverka i ett nationellt vintersportcentrum men det blir ett särskilt beslut med särskilda pengar som inte hör ihop med arenan.

Mer läsning

Annons