Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bysell utesluten ur MUF

Moderata ungdomsförbundet centralt hade möte på söndagen. Då togs ärendet kring Jonas Bysells, distriktsordförande i Jämtland, fylleskandal under förbundsstämman upp. De beslutade att utesluta Jonas Bysell ur det moderata ungdomsförbundet.

Annons
- Vår samlade bedömning är att personen har betett sig på ett sätt som skadad det Moderata ungdomsförbundets syfte. Därför har vi beslutat att utesluta Jonas Bysell, säger Lars Rådén, generalsekreterare.
MUF centralt påbörjade en process att utesluta Jonas Bysell efter den uppmärksammande händelsen i samband med förbundets distriktsstämma i Göteborg i slutet av november. Jonas Bysell kom till middagen iklädd endast badbyxor. Han hämtades också av polisen som ansåg att han varit alltför onykter, polisen omhändertog honom enligt lagen om berusade personer. Sedan blev han dessutom anmäld misstänkt för misshandel.
Ungdomsförbundet centralt har på grund av händelsen med Jonas Bysell ändrat den rådande alkoholpolicyn - och skärpt den.
Själv anser Jonas Bysell att han blivit orättvist behandlad och att det är skrämmande att förbundsstyrelsen har uteslutit honom.
- Det är ett fegt och ryggradslöst beteende. Förbundsstyrelsen har sparkat ut mig och tolkat stadgarna felaktigt.
Jonas Bysell ångrar sitt beteende samtidigt som han vill poängtera att han står för det han har gjort. Jonas anser sig ha ett stort stöd bland de lokala medlemmarna.
- Jag tycker att de kränker de lokala medlemmarna i Jämtland när de inte själva får välja sina företrädare.
Just nu vet inte Jonas Bysell hur framtiden ser ut.
- Jag fortsätter nog som vanligt utan MUF. Nu behöver jag inte träta med människor som inte har samma politiska fokus, säger han.

Mer läsning

Annons